Bisljimi: Određeni rokovi za postizanje dogovora sa Beogradom

Glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izjavio je da su određeni rokovi za postizanje konačnog dogovora sa Beogradom, dodajući da se oni poklapaju sa trajanjem aktuelnih mandata američkog predsednika Bajdena, evropskog komesara Borelja i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Besnik Bisljimi nije naveo precizan datum.

„Rokovi su zapravo predstavljeni, ali oni slučajno imaju veze da se mandat gospodina Kurtija, gospodina Bajdena i gospodina Borelja poklapa“, rekao je Bisljimi prištinskim medijima.

Bisljimi je naglasio da je za Prištinu veoma važno da je sporazum dobar.

„Za nas je važno da je dogovor najpre dobar, a ne na štetu građana, onda je važan vremenski okvir ali ne toliko primaran kao kvalitet sporazuma. Nećemo potpisati nikakav sporazum za koji ćemo sigurno da znamo da je na štetu građana“, naglasio je glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom.

Tvrdi da u Beogradu ima oklevanja u sprovođenju sporazuma, a da je prištinskoj strani glavni fokus na opštem sporazumu i pravno obavezujućem.

„Mislim da izborna dinamika koju imaju u Beogradu nameće agresivniji pristup dijalogu, ali će se to dugoročno osvetiti njima“, rekao je Bisljimi.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*