Bivši predsednik Osnovnog suda u Loznici osuđen zbog zloupotrebe položaja

Viši sud u Beogradu osudio je na godinu i četiri meseca zatvora bivšeg predsednika Osnovnog suda u Loznici Dragana Cvetinovića zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je danas.

 

Bivši predsednik Osnovnog suda u Loznici osuđen zbog zloupotrebe položaja

Foto: 021.rs (ilustracija)
Cvetinoviću je tom presudom zabranjeno vršenje poziva u oblasti pravosuđa u naredne tri godine, od dana pravosnažnosti presude.
Sud je oslobodio bivšeg predsednika Višeg suda u Šapcu Gojka Lazareva optužbe za zloupotrebu službenog položaja, a bivšu sudiju Osnovnog suda u Loznici Oilveru Lazarević optužbe za zloupotrebu službenog položaja pomaganjem. Navodi se da stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbe na presudu Apelacionom sudu u Beogradu.
Predsednik Višeg suda u Šapcu Gojko Lazarev, predsednik Osnovnog suda u Loznici Dragan Cvetinović, sudija Osnovnog suda u Loznici Oilvera Lazarević i još jedna osoba uhapšeni su septembra 2016. zbog sumnje da su od osoba osuđenih na zatvorske kazne zahtevali i primali novac i druge poklone, a zauzvrat im omogućili da odlože ili izbegnu odlazak na izdržavanje kazne zatvora.
Autor: Beta

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*