Bivši Trampov strateg Benon u domu ugostio premijerku RS

Stiv Benon, bivši strateg Donalda Trampa koji se smatra jednim od najzaslužnijih za Trampovu pobedu na američkim predsedničkim izborima 2016, u svom domu u Vašingtonu ugostio je predsednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović.

Stiv Benon / Foto Tanjug, AP

Stiv Benon, bivši strateg Donalda Trampa koji se smatra jednim od najzaslužnijih za Trampovu pobedu na američkim predsedničkim izborima 2016, u svom domu u Vašingtonu ugostio je predsednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović sa kojom je razgovarao o odnosima Srpske i SAD, kao i načinima za unapređivanje tih odnosa, prenosi RTRS.
Navodi se da je Benon u intervjuu koji je dao za ovu televiziju nakon susreta sa Cvijanovićevom potvrdio da osniva fondaciju, koja će biti svojevrstan pokret u Briselu, a koja će pomagati evropskim nacionalno orijentisanim strankama.

RTRS navodi da je Benon poznat po tome što nastoji da ujedini konzervativce u Evropi i pruži im podršku pred predstojeće izbore za Evropski parlament i da je izjavio da nacionalno orijentisane partije nisu pretnja po Evropu, jer štite sopstvene interese, kao i da je strah od njih stvoren u medijima.

Benon je kazao da su nacionalne partije shvatile da ih Brisel iskorištava i da to nije za dobrobit njihovih država, zbog čega su i odlučile da se organizuju protiv takvog načina upravljanja EU i njihovim resursima.
izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*