Bizeova “Karmen” na Kanli Kuli

Na Kanli Kuli u Herceg Novom održana je premijera opere Karmen Žorža Bizea, koja je obeležila ovogodišnji Operosa Montenegro Opera Festival.

Kanli Kula je bila popunjena mnogobrojnim ljubiteljima klasične muzike među kojima su bili i predstavnici Vlade, ministarstava, opština, kao i diplomate, prijatelji i podrška Operosa Festivala. Uvodni govor održala je osnivač Operosa festivala, finski mecosopran Katherine Haataja.

„Velika nam je čast što sarađujemo sa Opštinom Hecreg Novi, Turističkom organizacijom Herceg Novi i Herceg Festom u stvaranju jedinstvenog nacionalnog operskog događaja u Crnoj Gori“ – rekla je ona.

Zatim se predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić obratio i iskazao ponos zbog podrške i saradnje kada je u pitanju kulturni događaj kao što je Operosa Montenegro Opera Festival.

Neposredno pre početka performansa, održan je VIP koktel za državne zvaničnike i predstavnike pomenutih institucija kao i Operosa prijatelje i podršku.

Operosa se svake godine trudi da premaši prošlogodišnju produkciju. Sa oko 60 ljudi na sceni koji obukvataju orkestar od 40 muzičara, hor od 16 ljudi, 10 operskih pevača i zanosnu Karmen, umetnički tim se pobrinuo da svaki detalj bude perfektan na sceni, pa je reditelj Martin Lloyd-Evans premašio očekivanja. Osim po sceni, učesnici su se kretali po celoj Kanli Kuli tokom performansa, i nailazili na uzbuđenje publike koja je oduševljenje iskazivala gromoglasnim aplauzom.

Operosa Montenegro orkestar briljirao je pod vođstvom maestralnog Eralda Salmierija.

Izvor: Opština Herecg-Novi

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*