Bobana Momčilović Veličković evropska šampionka!

VROCLAV –

Reprezentativka Srbije u streljaštvu, Bobana Momčilović Veličković osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u poljskom Vroclavu, u gađanju vazdušnim pištoljem.

Ovo  je treće najsjajnije odličje na šampionatima starog kontinenta za tridesetogodišnju takmičarku, nakon zlata iz 2010. i 2012. godine. Ova zlatna medalja dodatno dobija na težini, ako se ima u vidu činjenica, da je Bobana postala evropska šampionka u petom mesecu trudnoće.

RTV

Sedmoplasirana sa prošlih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, u finale se plasirala sa šeste pozicije u kvalifikacijama.

Posle loših prvih pet finalnih hitaca, usledila je serija odličnih pogodaka, pa je Bobana na polovini finala preuzela vođstvo koje je do kraja samo uvećavala za ubedljivu pobedu, za koju je nagrađena zlatnom medaljom i himnom „Bože pravde“.

Bobana će sutra nastupiti u konkurenciji mešovitih parova, sa Dimitrijem Grgićem, a potom je u nedelju, sa Zoranom Arunović i Jasminom Milovanović, očekuje završnica takmičenja u ekipnoj konkurenciji.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*