Bogat program u atrijumu

Banja Luka – U atrijumu Gradske uprave otvorena je izložba pod nazivom “Pazi! Trenutak”, koju organizuje Foto-agencija ZIPA iz Banje Luke. Istovremeno, od deset do 11 časova, književnik Mihajlo Orlović predstavio je svoju zbirku pesama „Upoznaj moje zidove“.

„Bogat sadržaj i ovog četvrtka ponudili smo svim sugrađanima koji su u prolazu i koji u Gradskoj upravi treba da obave neku uslugu. Spajamo različite vrste umetnosti u ovom prostoru atrijuma, nudimo ih sugrađanima i na taj način kulturu činimo dostupnom svima“ – kazala je načelnica Odeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Mihajlo Orlović čitao je poeziju iz svoje nove knjige, 22. po redu, koja je, kako reče književnik – nastala nakon njegovih brojnih promišljanja i razmatranja.

„Ovde su pjesme koje su pisane posljednjih desetak godina i nastale su kao plod mog dugog  razmišljanja. U prvi mah, nisu predviđene da budu kao pesme nego kao misao, kao mišljenje i zapažanje, a onda sam kasnije vidio da bi se to moglo pretvoriti u pesmu“ – kazao je Orlović, pozdravljajući ideju Grada da prostor atrijuma otvori za kulturu.

Kako je kazao – „knjiga na prvi mah asocira na samoću, ali na stvaralačku koja pospješuje stvaralički duh odnosno čini čoveka srećnim“.

Orlović je najavio da će uskoro objaviti i novu knjigu priča.

Jedan od fotografa čije su fotografije izložene od juče u atrijumu je i Borislav Zdrinja, koji je kazao da agencija ZIPA postoji pet godina, a da se ideja za izložbu takvog tipa takođe javila pre nekoliko godina.

„Izložbu su svi zainteresovani juče mogli da vide u Gospodskoj ulici, a u saradnji sa Gradskom upravom, izložba je preseljena u atrijum gdje će biti otvorena do 15. avgusta. Fotografije pokazuju različite tematske sadržaje, od društevnih, kulturnih i sportskih i verujem da će biti zanimljiva za sve one koji posete izložbu“ – kazao je Zdrinja.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*