Bogdanović: Teška situacija u Areni

BEOGRAD –

U privremenoj bolnici u beogradskoj Areni trenutno je 405 pacijenata, od kojih 90-95 odsto zahteva kiseoničnu potporu, plus intenzivniju ostalu terapiju, izjavio je danas koordinator te bolnice Predrag Bogdanović.

Za dva dana smo potrošili kiseonika koliko ranije za 15 dana. Pacijenti imaju ozbiljne komplikacije, obostrane upale pluća, rekao je Bogdanović Radio-televiziji Srbije.

beograd, arena, pacijenti, lekari

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Kako je istakao, iz nedelje u nedelju je sve teža klinička slika, a pacijenti su svih starosnih dobi.

Bogdanović je naveo i da se dnevno otpušta 40-50 pacijenata, koliki može primi se novih, jer su kapaciteti bolnice puni.

Batnožić: Potrošnja kiseonika porasla, za dva- tri dana potrebno po sedam tona kiseonika

„Sada primamo pacijente koji odmah zahtevaju kiseoničku terapiju. Potrošnja kiseonika drastično je porasla. Sada za dva- tri dana trošimo po sedam tona kiseonika, a to smo ranije trošili za 15 do 20 dana“, rekao je koordinator privremene kovid bolnice Arena Vlado Batnožić za TV K1.

Najmlađi pacijent koji se leči u Areni ima 19 godina, a najstariji 85 godina. Ranije su u Areni zbrinjavani pacijenti starosti od 60 do 70, a sada su starosna granica pomerila i na bolničko lečenje dolaze uglavnom radno aktivni ljudi.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*