Bolje vodosnabdevanje u selima oko Sombora

Jedan od najvećih problema u naseljenim mestima somborskog atara, godinama unazad je voda za piće, pa je ujednom momentu više od pola sela u ovom kraju imala i zvaničnu zabranu korišćenja lokalnih vodovoda i bunara.
Ovoj situaciji će uskoro doći kraj, pošto ne samo da lokalno komunalno preduzeće „Vodokanal“ ubrzano priključuje seoske vodovode na gradsku mrežu snabdevanu sa izvorišta i fabrike vode „Jaroš“, već i u najudaljenijim selima obezbeđuju uz pomoć viših instanci vlasti uredno snabdevanje tečnošću koje život znači.

Naime,predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovor o dodeli sredstava za izgradnju postrojenja za pripremu vode za piće u Bačkom Bregu zameniku gradonačelnice Antoniju Ratkoviću, a dodeli ugovora u Irigu prisustvovao je i dr Vuk Radojević, sekretar Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Zahvaljujući Realizaciji projekta „Izgradnja postrojenja za pripremu vode za piće u Bačkom Bregu“ problemi sa pijaćom vodom u jednom od najmanjih i ujedno najudaljenijih sela somborskog atara od varoškog središta uskoro će biti rešeni. Sredstva za projekat obezbeđena su učešćem na drugom konkursu za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u 2018. godini koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Za realizaciju projekta potrebno je ukupno 24.470.508 dinara, od kojih je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio 70 odsto, odnosno 17 miliona dinara, dok je na teret gradskog buyeta palo finansiranje 30 odsto projekta, odnosno 7.341.152 dinara. Projekat „Izgradnja postrojenja za pripremu vode za piće u Bačkom Bregu“, shodno odredbama ugovora, trebalo bi da se da se realizuje do 30. novembra 2018. godine, a osim grada Sombora, po osnovu učešća na konkursu Pokrajinskog sekretarijata, sredstva su odobrena i ugovori dodeljeni još 19 lokalnih samouprava u Vojvodini.

Izvor: Dnevnik.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*