Brnabić demantovala Tepić,Krizni štab u skladu sa Zakonom

NOVI SAD –

Premijerka Srbije Ana Brnabić demantovala je danas navode Marinike Tepić da „krizni štab ne postoji“ i objavila zaključak Vlade Srbije o njegovom osnivanju.

„Suština svega što izgovorite je laž. Vama je laž pravilo i način vođenja celokupne vaše politike. Drsko i svakodnevno laganje. Ne ‘zaobilaženje istine’, već drsko, otvoreno, bestidno laganje“, navela je Ana Brnabić u objavi na svom tviter nalogu.

 

ana, brnabić

EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Brnabić je na Tviteru objavila link za Zaključak o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, koji je na sajtu Vlade Srbije objavljen 27. jula.

U dokumentu se navodi da je pravni osnov za donošenje Zaključka o obrazovanju Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 sadržan je u Zakonu o Vladi (čl. 33 i 43).

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je ranije danas na tviteru da je krivično tužila predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i članove Kriznog štaba zato što, kako je navela, „zakonska komisija nikada nije osnovana“, kao i „zbog laži i obmana“.

Lončar:Tepić radi u interesu svojih patrona, a ne građana

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je danas da bi bilo lepo da „za promenu vidimo Mariniku Tepić kako radi nesto konstruktivno i u interesu građana Srbije“, a ne, kako je naveo, isključivo svojih ličnih interesa i interesa „njenih tajkunskih patrona“.

Lončar je time reagovao na objavu Marinike Tepić da je tužila predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i članove Kriznog štaba zato što, kako je navela, „zakonska komisija nikada nije osnovana“, kao i „zbog laži i obmana“.

Lončar je u izjavi za javnost naveo da, kad bi neko uzimao Mariniku Tepić za ozbiljno, verovatno bi danas pomislio da je lep i sunčan dan, „jer se njoj sve češće priviđaju stvari, koje je besmisleno i opovrgavati“.

„No, dobro je da postoji i neko poput nje, kojoj očajnička želja, a koja se granici sa agonijom, da se pošto-poto dokopa neke drzavne funkcije ne dozvoljava da makar po nekad predstavlja suvislu osobu. Izuzetak je samo blagajna Narodne skupstine gde joj nije problem da podize stotine hiljada dinara i mesecima posle rasformiranja Parlamenta“, poručio je Lončar.

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*