Brnabić: Plate iznad 600 evra do kraja godine

Srbija je zemlja koja je povećala i plate i penzije u januaru ove godine, a plate će ići naviše i u toku godine, i biće iznad 600 evra do kraja godine, rekla je premijerka Ana Brnabić.

„Na dobroj smo putanji da dostignemo 900 evra 2025. godine“, istakla je premijerka Ana Brnabić za TV Pink.

Brnabić: Plate iznad 600 evra do kraja godine

Ona je navela i da je industrijska proizvodnja u 2020. bila bolja nego u 2019. kao i da je registrovana zaposlenost skočila u odnosu na prethodnu godinu.

Premijerka dodaje da je uloženo osam milijardi evra u pomoć i podršku privredi i građanima.

Brnabićeva je ukazala i da je borba protiv koronavirusa izuzetno skupa. „Jedan dan bolničkog lečenja, lekovi, kiseonik, respiratori, zapošljavanja… Petnaest posto smo povećali plate medicinskim radnicima, a tu su i nagrade…“, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da je za Srbe sa Kosova jako bitno da vide da je Srbija tu za svoje građane i da izlazi u susret i želi da im pomogne.

Ona je komentarišući pomoć koja stiže za Kosovo i Metohiju, rekla da je predsednik Srbije imao dobar sastanak sa njima i istakla da je jako bitno njihovo postojanje i opstanak na KiM, kao i da je to garant srpske države i prisutnosti tamo.

Kako kaže, država Srbija daje sve od sebe i ističe da je ovo dobar signal za Srbe da će se posebno posvetiti pažnja na njihovu stabilnost i sigurnost.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*