Brnabić sa šeficom MMF o strukturnim reformama i finansijskoj stabilnosti

Izvor: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa novom šeficom Kancelarije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Beogradu Julijom Ustjugovom o predstojećim koracima u okviru novog savetodavnog aranžmana potpisanog sa ovom finansijskom institucijom, strukturnim reformama i održavanju makroekonomske i finansijske stabilnosti.

Predsednica vlade ocenila je, kako je saopštio njen Kabinet, da je saradnja sa MMF izuzetno važna za Srbiju za održavanje, ali i potvrđivanje finansijske stabilnosti države, pre svega, u trenutku kada su sve ekonomije sveta pogođene ekonomskom krizom usled pandemije.

Kao prioritetne oblasti koje će predstavljati i najvažnije teme razgovora, pred početak zvanične Misije MMF-a u okviru aranžmana u oktobru ove godine, navedene su nastavak strukturnih reformi i fiskalna stabilizacija, kao i budžet za narednu godinu.

Šefica Kancelarije MMF-a je istakla da je makroekonomska situacija u Srbiji ocenjena kao povoljna, dodajući da je u ovom trenutku najvažnija činjenica da je Srbija uspela da očuva ekonomiju i ublaži posledice ekonomske krize, što ne bi bilo moguće bez opsežnih reformi sprovedenih prethodnih godina.

Ustjugova je navela da Srbija i u okviru novog aranžmana može da očekuje jednaku podršku ove institucije, ne samo u sprovođenju daljih reformi, već i tehničke asistencije Kancelarije MMF-a u Beogradu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*