Brnabić u Maroku na Konferenciji o svetskoj politici

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće na Konferenciji o svetskoj politici (World Policy Conference – WPC), koja će od danas do 5. novembra biti održana u gradu Marakešu, u Kraljevini Maroko.

Predsednica Vlade učestvovaće na plenarnoj sednici sa premijerom Albanije, Edijem Ramom, na kojoj će dvoje premijera razgovarati o aktuelnim temama budućnosti Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

U sklopu posete Maroku, premijerka Srbije sastaće se u Rabatu sa predsednikom Vlade Maroko Sadedinom El Otmanijem, a predviđena je i svečana večera koju, povodom Konferencije o svetskoj politici, organizuje ministar spoljnih poslova Naser Bourita.

Konferencija o svetskoj politici prvi put je održana 2008. godine, sa ciljem boljeg upravljanja svim aspektima u novom sistemu međunarodnih odnosa.

Godišnji sastanak Konferencije o svetskoj politici okuplja političke i ekonomske lidere sa pet kontinenata, kao i predstavnike civilnog društva i akademske zajednice, koji razmatraju ključne političke, ekonomske i bezbednosne izazove u svetu.

Konferencija je pokrenuta od strane predsednika i osnivača Francuskog instituta međunarodnih odnosa (Institute of International Relations – IFRI) Tjerija de Monbrijala.

Na 10.Konferenciji o svetskoj politici očekuje se učešće više od 120 visokih svetskih zvaničnika sa svih kontinenata, koji će u okviru plenarnih sesija razmatrati aktuelne teme, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*