Brnabić: U slučaju Jovanjica neće biti zaštićenih

Ana Brnabić (Foto Vlada Srbije – S.M.)

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u „slučaju Jovanjica” neće biti zaštićenih.

Gostujući na TV Prva, Brnabić je rekla da sudstvo mora da uradi svoj deo posla u „slučaju Jovanjica” bez pritisaka i obećala da će Vlada obezbediti da pravosudni sistem bude slobodan dok radi svoj deo posla.

„Utvrđeno je da su neke paralelne strukture u MUP želele da iskoriste slučaj Jovanjica i Koluviju za rušenje Aleksandra Vučića tako što bi lažno optužili njegovoga brata, uhapsili ga i primorali predsednika da podnese ostavku. Ostalo je još dosta stvari koje moraju da se utvrde, ali postoje dokazi da je postojala mreža ljudi koji su imali zadatak, ne znamo od koga, da sruše predsednika Vučića”, izjavila je Brnabić, prenosi Tanjug.

Komentarišući intervju Predraga Koluvije advokatu Vladimiru Đukanoviću, ona je podsetila da je deo političke opozicije davao sebi za pravo da iznosi neke navodne dokaze i da komentariše slučaj dok je istraga u toku.

„To je bio pritisak i na sud i na javnost da se Koluvija osudi pre suđenja. Sada opozicija optužuje da je u intervjuu Koluvije sa Đukanovićem izvršen pritisak na sudstvo. Da nije bilo svih onih konferencija za štampu opozicije i mešanja medija, situacija bi bila mnogo čistija”, rekla je Brnabić i izrazila uverenje da će slučaj dobiti epilog iako je, kako se izrazila, „sve je veoma kompleksno jer smo pustili da opozicija od toga napravi politički slučaj mešajući se u tok istrage”.

Ona je naglasila da postoje dva velika procesa, „slučaj Jovanjica” i „slučaj Belivuk” i ukazala da ti slučajevi ne mogu da se porede osim po tome što se i u jedan, u i drugi, neprekidno mešaju opozicione stranke i mediji s ciljem da se ti slučajevi politički iskoriste protiv predsednika države i vlade.

U osvrtu na tzv. Pandorine papire i optužbe na račun ministra finansija Siniše Malog, Brnabić je ocenila da je reč o „recikliranoj priči koja je sada opet zanimljiva iz nekih drugih, nejasnih razloga”.

Ona je podsetila da je Mali već dao sve odgovore o tom pitanju i da on, poput nekih iz opozicije, danas nije bogatiji nego onda kada je“ušao u politiku”.

„Mi smo Vlada koja veruje u vladavinu prava. Bitno je da je poštovao zakone Republike Srbije i da danas nema više nego što je imao kada je ušao u politiku”, istakla je Ana Brnabić.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*