Budvanski ugostitelji dali vladi rok od 48 sati

Budva — Članovi Udruženja ugostitelja Budve pozvali su Nacionalno koordinaciono telo (NKT) i vladu da preispitaju odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

Oni su dali rok od 48 sati, smatrajući da oni nisu jedini krivci zbog loše epidemiološke situacije, navodeći da će zatvaranjem lokala oko dve hiljade ljudi ostati bez posla, prenose podgoričke „Vijesti“.

Ugostitelji, okupljeni na protestu na trgu ispred Staroga grada, tvrde da nisu tačni podaci na osnovu kojih se Budva našla u „grupi tri“ kada je reč o uvođenju restriktivnih mera, a država je pozvana da, ako, kako je navedeno, “prepisuje odluke iz inostranstva”, to učini i kada je reč o subvencijama i odmah isplati ugostiteljima kako bi radnicima mogli dati plate.

Institut za javno zdravlje sinoć je saopštio da je stopa obolevanja od koronavirusa u Budvi, Ulcinju, Cetinju, Kolašinu i Žabljaku iznad 800 na 100.000 stanovnika čime automatski prelaze u „grupu tri“ opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene protivepidemijske mere, među kojima je i zabrana rada ugostiteljskih objekata.

 

IZVOR:B92

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*