Bugarski istražitelj: Ljudska greška uzrok tragedije

„Verzije o terorističkom aktu i naftnim cevima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorički odbačene”, rekao je Sarafov

(Foto Beta/AP)

SOFIJA – Ljudska greška je glavni uzrok tragedije na autoputu Struma, izjavio je danas zamenik bugarskog generalnog tužioca i direktor Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov, navodeći da su rezultati obdukcije pokazali da su stradali u autobuskoj nesreći umrli od posledica gušenja, a ne od udarca.

„To znači da su bili živi u vreme požara. Procenu uzroka nesreće moraće da da konačna analiza, ali glavna verzija u ovom trenutku je ljudska greška kao uzrok nesreće”, izjavio je Sarafov na konferenciji za novinare, a prenosi Tanjug.

Naveo je da je mogućnost terorističkog akta dobro istražena i da Bugarska to kategorički odbacuje.

„Verzije o terorističkom aktu i naftnim cevima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorički odbačene”, rekao je Sarafov.

Tim iz tužilaštva sutra kreće u Skoplje kako bi od rođaka nastradalih prikupio DNK profile, koji će biti korišćeni za identifikaciju preminulih.

Prema rečima Sarafova, na licu mesta su pronađena 44 tela, što je potvrdila i portparolka Generalnog tužilaštva Sijka Mileva na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Navela je da je upoznala čoveka koji je preživeo tragediju, a koji joj je, kako dodaje, ispričao kako je razbio staklo u autobusu i da je spasao osam ljudi, a ne sedam.

„Tokom uviđaja pronađena su 44 tela. Prema podacima kojima raspolažemo, putovale su 52 osobe, 44 tela su pronađena, a hospitalizovano je sedam osoba – četiri muškarca i tri žene. Ostaje velika zagonetka, gde je osma osoba”, izjavila je Mileva.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*