Bujanovac dobija novu kanalizacionu mrežu vrednu 31 milion evra

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović održao je sastanak sa predsednikom Opštine Bujanovac Nagipom Arifijem, na kojem je bilo reči o realizaciji projekta “Čista Srbija” i izgradnji kanalizacione mreže u ovoj opštini na jugu zemlje.

Momirović je istakao da je Bujanovac jedna od 65 opština u Srbiji koja je ušla u program “Čista Srbija” i time otvorila  mogućnost konkurisanja za sredstva koja će se ulagati u regulaciju otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže.

Za ovu opštinu je predviđena investicija od 31 milion evra, koja će pokriti izgradnju 50 kilometara kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda za 40.000 stanovnika, naveo je ministar.

Arifi je izrazio zadovoljstvo pozivom ministra Momirovića na sastanak, kako bi se stvorili uslovi za zajednički rad na unapređenju kvaliteta života stanovnika Bujanovca, važnog komunikacionog i društvenog centra na jugu Srbije.

Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen potpisali su nedavno komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

Ugovorima će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*