Buking muzičara za ceremoniju i doček 7530. godine

Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” pokrenula je pregovarački postupak za usluge iz oblasti kulture, za, kako je navedeno, ceremoniju otvaranja, odnosno buking muzičara za 13. januar, kada je i doček 7530. godine.
2
Foto: Dnevnik.rs

Procenjena vrednost nabavke je 50 miliona dinara, a sudeći po podacima iz oglasa, planirano je angažovanje umetnika kao što su Džimi Tenor (Jimi Tenor), Karminjo (Carminho), Bojana Vunturišević, muzičke grupe “Nouvele Vague ”, Bilja Krstić i sastava “Rudimental DJ set”.

Doček je osmišljen kao uvertira za 2022. godinu, kada Novi Sad postaje Evropska prestonica kulture te, kako je objašnjeno, predstavlja platformu koja bi trebalo da omogući podizanje kapaciteta lokalne umetničke scene kroz prepoznavanje, angažovanje i umrežavanje mladih umetnika u domenu scenskih i vizuelnih umetnosti. Programski koncept Dočeka predstavljen je kroz razliku dva računanja vremena, kao i dva kalendara – gregorijanskog i julijanskog.

Organizatori napominju da se Doček 31. decembra slavi tokom celog dana, na dobro poznatim lokacijama, dok je 13. januar rezervisan za otkrivanje novih prostora, koji se nalaze širom Novog Sada. Doček 7530. godine biće upriličen u večernjim časovima i to u zatvorenim prostorima na više lokacija u gradu, nakon završetka ceremonije svečanog otvaranja godine titule Evropske prestonice kulture.

Želja organizatora je da, Kroz programsku, žanrovsku i prostornu raznolikost, Doček 7530. godine predstavlja uzbudljivo putovanje kroz grad, koji postaje jedna scena, omogućavajući svakom posetiocu da u mnoštvu programa i lokacija formira lični lajn-ap, od klasične muzike, preko yeza i evergrina, rege zvuka i popa, do roka i panka, alternativne muzike i elektronike.

Podsećamo da će, kao Evropska prestonice kulture 2022. godine,Novi Sad će se predstaviti sa više od 1.500 kulturnih događaja i 4.000  lokalnih, nacionalnih i internacionalnih umetnika, kroz ukupno osam  programskih lukova: „Doček“, „Seobe“, „Budućnost Evrope“, „Heroine“, „Dunavsko more“, „Tvrđava mira“, „Kaleidoskop kulture“ i „Druga? Evropa“.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*