Čačani o eksploziji u „Slobodi“: Ovo je kao bombardovanje, živimo u strahu

Izvor: Printscreen/Mediaportal.rs

U namenskoj industriji „Sloboda“ u Čačku rano jutros je došlo do serije eksplozija, ali nije bilo povređenih. Pojedini meštani kažu da su mislili da je u pitanju samo grmljavina, kao i da ih je eksplozija podsetila na NATO bombardovanje.

Jedna od meštanki rekla je za portal Nova.rs da se probudila i pomislila da se sprema nevreme.

„Mislila sam da se naoblačilo pred kišu, pa grmi i seva. Nisam znala šta se dešava ni o čemu se radi. Nebo se crvenelo, nas su evakuisali, sada idemo kući da vidimo da li ima nešto od nje. Stolariju smo nedavno zamenili, izgleda da ćemo morati ponovo isto da radimo“, rekla je Olga.

Ona kaže da je noćašnja eksplozija podsetila na vreme kada je NATO bombardovao ovu fabriku.

„I noćas je atmosfera ličila na ratno stanje. Bilo je strašno. Inače smo u stalnoj zebnji, jer živimo ovde“, kaže ona.

Srećko Kolarević kaže da živi pored „Slobode“ 57 godina, a kuća mu je bila oštećena i tokom bombardovanja.

„Prvi put u životu sam se uplašio. Bilo je 1 sat i 20 minuta kada sam čuo prvu eksploziju. Nije jednostavno izaći iz kuće u kojoj živim decenijama. Uzeo sam lična dokumenta, psa i sa suprugom otišao. Sami smo pobegli i nas nisu evakuisali. Neopisivo je to. Bila je mirna i tiha noć, a plamen je suknuo pod oblake“, rekao je sagovornik portala Nova.rs.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je za RTS da nema žrtava i povređenih, a da su radnici i građani koji žive u blizini fabrike bili evakuisani.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*