Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojne akademije

Kadetima, slušaocima škole za rezervne oficire i profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije na školovanju, usavršavanju i službi u Vojnoj akademiji čestitam 18. mart – Dan Vojne akademije.

Nastavljajući tradiciju Artiljerijske škole dugu više od veka i po, uključivanjem u visokoškolski sistem obrazovanja u našoj zemlji, saradnjom sa vojnim akademijama drugih zemalja i razmenom kadeta i oficira, danas je Vojna akademija moderna obrazovna ustanova u kojoj se pored naših pripadnika školuju i usavršavaju i pripadnici stranih oružanih snaga.

Trudom, radom i nesebičnim zalaganjem u izvršavanju zadataka kontinuirano dajete doprinos napretku u svim nivoima školovanja, dokazujući da Vojna akademija uspeva u ostvarenju najvažnijeg zadatka – oblikovanju budućih i usavršavanju aktivnih oficira Vojske Srbije u profesionalna vojna lica, čuvare tradicije i istorije Vojske i čitave države, koje odlikuje odgovornost, znanje i vojnička čast.

Uz želju da i u narednom periodu na polju vojnog obrazovanja ostvarujete odlične rezultate i postižete zapažene uspehe, čestitam vam praznik.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*