Četvrtak u atrijumu: Izložba „Pazi! Trenutak“ i poezija Mihajla Orlovića

Prva izložba na otvorenom pod nazivom “Pazi! Trenutak”, koju organizuje Foto-agencija ZIPA iz Banje Luke, otvorena je u Gospodskoj ulici.

Izložba je planirana na otvorenom, upravo kako bi bila dostupna svima, a mnogi građani će u prolazu moći da pogledaju 44 fotografije.

Izložbu je podržao i Grad Banja Luka, pa je tako postala deo projekta „Kultura u prolazu“, u okviru kojeg će iz Gospodske ulice sutra biti preseljena u Gradsku upravu. Građani će moći da je pogledaju u prostoru atrijuma sve do 15. avgusta.

Načelnica  Odeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku  Natalija Trivić, koja je prisustvovala otvaranju izložbe, izjavila je da „Kultura u prolazu“ doživljava svoj razvoj, raste i broj posetilaca u atrijumu što je i bio cilj projekta.

„Podržali smo ovu izložbu kao što ćemo podržati i druge, jer izložba fotografija nije bila dovoljno zastupljena u ukupnoj kulturno-umjetničkoj ponudi Grada“ – rekla je Trivićeva.

Fotoreporteri čiji radovi su predstavljeni danas su: Dragana Mihaljica, Dragana Dušanić, Slobodan Rašić Bobara, Ranko Ćuković, Milan Radulović, Dušan Borković, Aleksandar Golić i Borislav Zdrinjanudi Grada.

Foto-agencija ZIPA je prva foto-agencija u BiH sa sedištem u Banjoj Luci koja poseduje arhivu s više od 100.000 fotografija iz skorije prošlosti. Postoji i deluje već pet godina, tokom kojih je zabeležila mnoge značajne trenutke u državi i okruženju.

Uz izložbu “Pazi! Trenutak”, koja će biti postavljena u atrijumu Gradske uprave, zainteresovane od 10 časova očekuje i druženje sa književnikom Mihajlom Orlovićem koji će predstaviti svoju zbirku pjesama „Upoznaj moje zidove“.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*