Crna Gora: Svi mladi koji su umrli od korone bili su nevakcinisani

Crna gora, pokrivalice, ilustracije, grad, Montenegro,Izvor: N1

Svi mladi u Crnoj Gori koji su preminuli od koronavirusa bili su nevakcinisani, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG).

Od početka avgusta do danas u Crnoj Gori je preminulo devet osoba od dvadesete do trideset devete godine i svi su bili nevakcinisani.

“Upravo je među osobama između 30 i 39 godina procentualno i najviše obolelih, a najmanje vakcinisanih osoba. Delta soj SARS.CoV-2 je pokazao karakteristiku da obolevaju od teških formi bolesti sve mlađe osobe“, izjavio je direktor Instituta Igor Galić.

On je zato ponovo ukazao na potrebu vakcinacije jer vakcine imaju visoku delotvornost kada je u pitanju sprečavanje težih formi bolesti i fatalnih ishoda.

Naveo je podatke da 86,5 odsto od ukupnog broja preminulih od 4. maja, kada je počela masovna imunizacija u Crnoj Gori, do danas čine nevakcinisane osobe, kao i više od 90 odsto hospitalizovanih i obolelih osoba.

„Poruka je jasna, vakcinišite se, i uvek, kada ne možete da obezbedite odstojanje, nosite masku”, zaključio je doktor Galić.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*