Crnogorski MUP očekuje da će požar u Virpazaru biti ugašen

(Foto Printskrin )

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova očekuje da će požar u Virpazaru biti ugašen u potpunosti u toku dana, a u slučaju potrebe, kažu, potražiće pomoć EU i NATO.

„U slučaju potrebe, međunarodnu pomoć možemo tražiti bilateralno, putem Mehanizma civilne zaštite EU, kao i kroz NATO. Nesumnjivo da je Crna Gora kredibilan i pouzdan partner pomenutih međunarodnih organizacija i da bi ta pomoć stigla u realnom roku u slučaju potrebe”, navodi se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

U toku je, kažu, gašenje jedinog aktivnog požara na području Virpazara i očekuje se da će tokom dana biti ugašen u potpunosti, navodi se u saopštenju.

U gašenje ovog požara, dodaju, uključeni su pripadnici službe zaštite i spašavanja opštine Bar i Avio-helikopterske jedinice (jedinice za gašenje požara iz vazduha) Direktorata za vanredne situacije MUP-a sa tri aviona tipa Air traktor, a da će ukoliko bude potrebe, zatražiti međunarodnu pomoć.

„Što se tiče stanja požarišta u Virpazaru, ono je takvo da su naši kapaciteti dovoljni da ugase požar i stave ga pod kontrolu”, navodi se u saopštenju.

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*