Cvijanović: Krajnje vreme za revitalizaciju odnosa između srpskog naroda i SAD

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja boravi u višednevnoj poseti SAD, prisustvovala je svečanosti u Kongresu SAD, u Vašingtonu, povodom obeležavanja jubileja stotinu godina podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Ona je za Radioteleviziju Republike Srpske istakla da obeležavanje tog jubileja pokazuje da Srbi žele da grade bolje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Cvijanovićeva je rekla da je krajnje vreme za revitalizaciju odnosa između srpskog naroda i SAD, s obzirom na sve važne stvari iz prošlosti koje povezuju Srbe i Amerikance.
foto: Tanjug/ D. Kujundžić, arhiva

„Upravo na pozitivnim tačkama iz prošlosti treba graditi budućnost. Želimo da Amerika bude velika i pravedna prema svima i da ima dobre odnose sa svima. Smatram da zaslužujemo puno bolje mesto u celoj lepezi odnosa i poslova kojima se SAD bavi“, rekla je Cvijanovićeva.

Premijerka Srpske je ubeđena da će se to i desiti, te da preduzeti koraci, usmereni na poboljšanje i razvoj odnosa sa SAD, puno znače za budućnost.

Iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću saopšteno je da je Cvijanovićeva istakla da je svečano obeležavanje stogodišnjice podizanja srpske zastave bilo prilika da se sa predstavnicima američke administracije razmene iskustva i mišljenja o aktuelnim temama, ali i istakne položaj i značaj Republike Srpske u regionalnim okvirima.

Ona je naglasila da je istorijsko savezništvo srpskog i američkog naroda potvrda da je moguće izgraditi dobre partnerske odnose u budućnosti, te da je Vlada Srpske opredeljena da gradi dobre odnose sa SAD.
Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*