Dan policije Republike Srpske

BANJA LUKA –

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bez snažne institucije kakva je Policija Republike Srpske ne bi moglo doći do odbrane Srpske, ali i očuvanja njene slobode.

Dodik je poručio da građani Srpske moraju imati dodatno poverenje u policiju jer ona radi u njihovom najboljem interesu i garantuje stabilnost Srpske, prenela je RTRS.

policija, rs

Tanjug (video)

Dodik, koji je danas u Banjaluci prisustvovao obeležavanju 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, u izjavi novinarima podsetio je da je policija Srpske bila izložena raznim nastojanjima da se devastira i dovede na nivo neke seoske straže.

„Policija Republike Srpske je preživela napore visokog predstavnika da je reformiše tako što bi je ukinuo. Oni su to nazvali sramnim imenom reformom u nastojanju da centralizuju policiju kao i druge institucije koje su pokušali da centralizuju u BiH“, napomenuo je Dodik.

Dodik je rekao da je ponosan na to što pripada generaciji koja je na jednom političkom nivou odbranila status policije Republike Srpske.

„Sada se vidi koliko je to važno, jer je policija snažan segment bezbednosti Republike Srpske“, istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, stanovništvo Republike Srpske se uzda u policiju Srpske sa željom da mu obezbedi mirno okruženje, kao što i jeste.

Dodik je poručio da danas treba još više verovati u Republiku Srpsku i da je policija jedan od značajnih faktora tog verovanja i njene budućnosti.

„Zato je važno da svi građani Republike Srpske osiguraju dodatno poverenje u policiju Republike Srpske, jer ona radi u njihovom najboljem interesu, kao i za stabilnu Srpsku“, naveo je Dodik.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je policija Republike Srpske jedina oružana i uniformisana sila Republike i jedan od njenih osnovnih stubova i oslonaca.

Cvijanovićeva, koja je u Banjaluci prisustvovala obeležavanju 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, istakla je da se danas odaje priznanje svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske koji su položili život za Republiku i borili se rame uz rame uz Vojsku Republike Srpske, braneći slobodu, ovaj prostor i sve vrednosti za koje se zalaže ovaj narod.

„Naša obaveza ubuduće je da dodatno izgrađujemo MUP Republike Srpske u materijalnom smislu i da na svaki mogući način pomažemo da se i dalje razvija“, rekla je ona.

Povodom obeležavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, danas je u Banjaluci služen parastos, te položen venac i zapaljene sveće za 252 poginula pripadnika Policijske uprave u ovom gradu u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik PU Banjaluka Miloš Brkić rekao je da je svake godine Dan policije prilika da se setimo svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su dali živote za odbarnu Republike Srpske, preneo je RTRS.

„Naša je obaveza da trajno čuvamo sećanje na sve poginule pripadnike MUP-a Republike Srpske i da im se na taj način zahvalimo što su dali ono najvrednije što su mogli za Republiku Srpsku – poručio je Brkić.

On je svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitao 4.april – Dan policije Republike Srpske, poželevši im mnogo sreće, zdravlja i uspeha na ličnom i profesionalnom planu.

Brkić je jutros položio venac kod spomenika poginulim pripadnicima Centra javne bezbednosti Banjaluka, gde je prethodno služen parastos i upaljene sveće na platou ispred Policijske uprave.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*