Dan žalosti u Aleksincu zbog smrti porodice Đokić

ALEKSINAC –

Na teritoriji opštine Aleksinac danas je Dan Žalosti, koji je predsednik opštine Dalibor Radičević proglasio povodom tragedije u kojoj su živote izgubili članovi porodice Đokić.

Kako se navodi na sajtu Opštine Aleksinac, organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti zastavu Republike Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

opstina, aleksinac, 800x450

Izvor: RTV (Ilustracija)

U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se Danu žalosti.

Dan žalosti u sportskim halama, stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova.

Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje zabavne i narodne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Tela tročlane porodice Đokić – Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca, sela u opštini Aleksinac, nakon višednevne potrage.

Odbukcijom njihovih tela utvrđeno je da su ubijeni iz vatrenog oružja, izjavio je nedavno pomoćnik direktora Zavoda za sudsku medicinu Miodrag Zdravković.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*