Danas je POSLEDNJI DAN ZA PRIJAVU za treći minimalac, evo kada je isplata

U saopštenju Poreske uprave Srbije stoji da je 31. maj poslednji dan za davanje izjave o prihvatanju državne pomoći koja će biti uplaćena u junu ove godine.

– Privredni subjekt koji prihvata isplatu direktnih davanja tako što daje posebnu izjavu na portalu Poreske uprave ePorezi, stoji u saopštenju Poreske uprave Srbije.

– Napominjemo da privredni subjekt koji u propisanom roku ne popuni posebnu izjavu na portalu Poreske uprave neće ostvariti pravo na direktna davanja bez obzira na to da li je podnet Obrazac PPP-PD za obračunski period februar, mart i/ili april 2021. godine.

Do sada su srpskim privrednicima isplaćene dve polovine minimalca, jedna u aprilu i druga u maju.

  • 1. jun – počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane
  • 15. jun – kraj prijave za za 3.000 dinara za vakcinisane
  • druga polovina juna – uplata 3.000 dinara za vakcinisane
  • Septembar – penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra
  • Novembar – isplata drugih 30 evra za sve kategorije građana

U junu će biti isplaćena i dodatna pomoć od 60 evra za sve nezaposlene koji su prijavljeni na biro (NSZ), a kojih ima oko pola miliona. Za ovu pomoć prijava nije potrebna, a novac će na računima biti 15. juna.

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

I penzioneri će u novembru dobiti svojih 30 evra i tako doći do ukupne cifre od 110. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne cifre od 120 evra.

 

 

 

IZVOR:BLIC

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*