Delegacija Srbije započela zvaničnu posetu Mađarskoj

Članovi Vlade Republike Srbije, predvođeni premijerkom Anom Brnabić, doputovali su u zvaničnu posetu Mađarskoj, tokom koje će biti održana zajednička sednica dveju vlada i potpisan sporazum o strateškom partnerstvu dveju zemalja.

Premijerku i ministre na aerodromu u Budimpešti dočekao je ministar finansija Mađarske Mihalj Varga.

Premijer Mađarske Viktor Orban večeras će u čast delegacije Srbije prirediti radnu večeru.

Tom prilikom planiran je i niz bilateralnih sastanaka, a jedan od njih imaće i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sa ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Tema ovog sastanka biće situacija u regionu, sprovođenje reformi u sklopu procesa evropskih integracija, kao i godišnji plan tehničko-ekspertske pomoći Mađarske u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Sutra su na dnevnom redu tet-a-tet sastanak dva premijera, a potom potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu između dve susedne zemlje.

Poseta članova Vlade Srbije Budimpešti završiće se sutra popodne zajedničkom konferencijom za novinare Orbana i Brnabić, na kojoj će oni izneti detalje sporazuma i ocene sastanka.

Delegacija Srbije započela zvaničnu posetu MađarskojDelegacija Srbije započela zvaničnu posetu MađarskojDelegacija Srbije započela zvaničnu posetu MađarskojDelegacija Srbije započela zvaničnu posetu Mađarskoj

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*