Devetogodišnja Meksikanka ima veći IQ od Ajnštajna i studira dva fakulteta

Adara Perez iz Meksiko Sitija testira svoju inteligenciju od četvrte godine, a sada ima devet godina i studira za dve diplome.
Devetogodišnja Meksikanka ima veći IQ od Ajnštajna i studira dva fakulteta

Foto: Pixabay (ilustracija)
Paralelno parati predavanja iz sistemskog i industrijskog inženjerstva na dva različita meksička univerziteta.
Svoja interesovanja usmerila je na Univerzitet u Arizoni, gde joj je ponuđeno mesto za studije astronomije, a sada se okreće engleskom jeziku, kako bi mogla da ostvari svoj san, piše Noizz.
Inače, Adari je dijagnostifikovan autizam kada je imala tri godine, a tokom osnovne škole je doživljavala nasilje, jer su ostala deca mislila da je „čudna“. Ove nesrećne situacije zapravo su bile okidač da se otkrije koliki naučni potencijal ima ova devojčica.
Kako kaže njena majka Naleli Sančez, Adara se igrala u kućici, kada su je deca zaključala unutra. Počeli su da viču i govore joj ružne stvari.
Počeli su da udaraju kućicu, tada mi je rekla da više ne želi da ide u školu, upala je u depresiju„, rekla je njena majka.
Međutim, upravo ta interakcija je otkrila da je devojčica genije. Nakon dešavanja u školi, majka ju je odvela na terapiju, a tamo je psihijatar preporučio Adari da ode u Centar za brigu o talentima, gde su vršeni razni testovi inteligencije. Na svim tim testovima postigla je rezultat 162. Poređenja radi, veruje se da su Ajnštajn i Hoking imali 160.
Devojčica je završila gimnaziju kada je imala samo osam godina i sada radi na diplomi onlajn. Osim toga, ona piše i knjigu.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*