Dijete zbog bolesti hitno evakuisano sa kruzera u Boki Kotorskoj

MSC Opera“ nastavila je svoje krstarenje Mediteranom i iz Boke plovi ka grčkoj luci Mikonos

Kruzer MSC Opera (arhiva) (Foto: Arhiva Vijesti)

Kuzer „MSC Opera“ na izlazu iz Kumborskog tjesnaca u Boki Kotorskoj zatražio je večeras preko Pomorskog operativnog centra Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore tzv. MEDICO intervenciju i pomoć – hitnu evakuaciju djeteta starosti 5 godina zbog bolesti.

Obaviješteni su svi državni organi – Sektor granične policije MUP; Operativno-komunikacioni centar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, a turistički čamac “Gracijana“ i plovilo pilotske službe Luke Kotor su preuzeli dijete u pratnji brodskog doktora i roditelja i prevezli ga do luke Zelenika gdje ga je čekala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, agent brodara MSC i lučke vlasti.

Bolesno dijete je iskrcano sa broda u 22 časa, a 12 minuta kasnije stiglo je u luku Zelenika gdje je iskrcano u pratnji dva roditelja i još jednim djetetom.

O akciji medicinske evakuacije sa „MSC Opere“ u Boki bila je obaviještena i obalska radio-stanica Dubrovnik radio jer se evakuacija oboljelog putnika odvijala i u hrvatskim teritorijalnim vodama, sjeverno od rta Oštro.

Dubrovnik radio je takođe ponudio pomoć, ali za time nije bilo potrebe jer su reagovale crnogorske službe uz prethodno dobijenu saglasnost hrvatskih organa

IZVOR VIJESTI

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*