„Dipos” ponovo brine o državnim nekretninama

Društvo za iznajmljivanje nekretnina „Dipos” ponovo će upravljati sa 127 državnih nekretnina koje su krajem prošle godine izuzete iz fonda ovog preduzeća, potvrđeno je „Politici” u vladi. Krajem prošle godine, na dve sednice Vlade Srbije 144 „Diposove” nekretnine predate su u ruke Republičke direkcije za imovinu.

Nekretnine su izuzete uz obrazloženje da će biti ponuđene na prodaju. Međutim, za godinu dana nove vlasnike dobilo je samo 17 objekata, a nijedna ponuda nije stigla za 65 stanova u Ulici Pere Todorovića, koji nisu diplomatsko-konzularni objekti, već u njima stanuju uglavnom izbegla i prognana lica.

Pojedini mediji izvestili da je kupovina ovih 17 luksuznih kuća obavljena u „spornim okolnostima” i da su upravo zbog toga sve ove nekretnine vraćene „Diposu”. Ipak, Đoko Krivokapić, direktor „Diposa”, kaže za naš list da je reč o uobičajenoj proceduri.

!Očekivali smo da nam budu vraćene nekretnine koje država nije uspela da proda. Nema tu nikakvog senzacionalizma ni mistike. Reč je o uobičajenoj proceduri“ – izjavio je juče Krivokapić za „Politiku”. On je dodao da još ne zna koje su kuće prodate.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*