Direktor CIA tajno se sastao sa liderom talibana

Lideri G7 razmatraju da li će tražiti od talibana da produže rok za evakuaciju iz Kabula,piše Politika.

Naoružani taliban u Kabulu (AP – R.G.)

Vilijam Berns, direktor Centralne obaveštajne agencije sastao se u ponedeljak u Kabulu sa vođom talibana Abdulom Ganijem Baradarom, objavio „Vašington post”, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike koji su želeli da ostanu anonimni.

Lideri zemalja G-7 razmatraće da li će od talibana tražiti produženje roka za evakuaciju iz Kabula i posle 31. avgusta, koji su vlasti Islamskog Emirata Avganistan postavile kao „crvenu liniju”, prenosi Rojters.

U Kabulu još 13.000 ljudi i dalje čeka svoj red na beg iz Avganistana.

Evropska unija je evakuisala celokupno svoje osoblje iz Avganistana, osim nekih zvaničnika koji još rade na aerodromu u Kabulu, izjavio je portparol Evropske komisije.

Celokupno osoblje koje je trebalo evakuisati je evakuisano. Na aerodromu još uvek imamo nekih zvaničnika kako bismo upravljali onim čime je potrebno upravljati, ali je evakuisano osoblje iz delegacije EU i njihove porodice“, rekao je portparol novinarima u Briselu, prenosi Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin i indijski premijer Narendra Modi razmotrili su danas u telefonskom razgovoru razvoj događaja u Avganistanu, saopštila je pres služba Kremlja.

„Ruski predsednik i indijski premijer razmenili su mišljenja o situaciji u Avganistanu i podržali važnost koordinisanih napora usmerenih na uspostavljanje mira i stabilnosti u ovoj zemlji , što je uslov za obezbeđivanje bezbednosti regiona u celini „, navodi se u saopštenju Kremlja, javio je Tass.

Kako se navodi, Putin i Modi su se dogovorili da pojačaju saradnju u borbi protiv proširenja terorizma i pretnje drogama koje dolaze sa teritorije Avganistana.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*