Direktor crnogorskog Fonda optužio Srbiju da je konfiskovala tri respiratora; Uprava carina Srbije demantuje

BEOGRAD –

Direktor crnogorskog Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić optužio je Srbiju da je, kako kaže, konfiskovala na granici tri od pet respiratora koje je naručila Crna Gora.

On je za podgoričke „Vijesti“ rekao da su od pet respiratora, koje je Fond naručio od predstavnika švedskog proizvođača Farmont koji posluje u Srbiji, tri u sredu zadržana na granici sa Srbijom, a potom, tvrdi on, i konfiskovana.

RTV, ilustracija

 

Kako je rekao, tih pet respiratora nisu donacija, već aparati za koje je Fond potpisao ugovor sa kompanijom Farmont.

Čirgić dalje tvrdi da su, prema informacijama dobijenim od dobavljača, tri preostala respiratora zaplenjena.

„Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih, jer ih je konfiskovala Republika Srbija. Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora, koji ima sedište u Srbiji. Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća“, rekao je Čirgić.

Kako navodi portal Vijesti, iz Ambasade Srbije u Podgorici, kao i Ambasade Crne Gore u Beogradu, nisu odgovorili na pitanja u vezi sa aparatima.

Uprava carina Srbije: Respiratori nisu zaustavljeni na granici

Uprava carina Srbije demantovala je danas napise pojedinih medija da su na granici sa Crnom Gorom zaustavljeni respiratori namenjeni zdravstvenom sistemu te države.

U saopštenju Uprave carina se navodi da ni na jedan od dva prelaza ka Crnoj Gori koja trenutno funkcionišu (Gostun i Špiljani) nije stigao nijedan respirator.

I u ovim okolnostima promet robe sa Crnom Gorom odvija se neometano, ističe Uprava carina.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*