Direktor Telekoma o otkupu prava prenosa Premijer lige: Cena je tajna zbog poverljivosti ugovora

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da je kupovina prava prenosa Premijer lige na prostoru bivše Jugoslavije, od Slovenije do Severne Makedonije, od 2022. do 2028. godine odličan poslovni potez Telekoma koji će povećati broj korisnika i prihode kompanije, kao da taj ugovor politizuje konkurencija jer se njim završava strategija Telekoma da postane lider u regionu.

„Ovo je odličan poslovni potez Telekoma, jer do 2028. smo pozicionirali naš sportski kanal Arenu u zemljama bivše Jugoslavije kao glavni sportski kanal”, rekao Lučić gostujući na Prvoj.

Na pitanje da prokomentariše da li je tačno ono što su izneli pojedini mediji da je prava prenosa Premijer lige Telekom platio 600 miliona evra za šest godina, Lučić je rekao da ne može da komentariše cenu zbog poverljivosti ugovora sa Premijer ligom, preneo je Tanjug.

Kazao je da mediji u vlasništvu Junated grupe politizuju taj ugovor, tvrdeći da se na taj način guši demokratija i naglasio da su to besmislice.

„Pokušavaju da prikažu da se tako borimo protiv N1 i Nove S, a mi smo i ranije govorili da nam je glavna strategija da ojačamo naš sportski kanal i sadržaje. Da li je udar na demokratiju što će u regionu od Slovenije do Severne Makedonije da se Premijer liga emituje preko Arene, a ne preko Sport kanala? Stvarno mislim da to nema veze sa tim”, naveo je Lučić.

Objasnio je da ugovor omogućava Telekomu da Arena prenosi šest godina, od sezone 2022/2023. sve utakmice Premijer lige u šest zemalja bivše Jugoslavije, kao i da je Telekom pobedio na tenderu koji je imao više krugova.

Lučić je kazao da u prvih šest meseci ove godine Telekom ima izuzetan rast prihoda i profitabilnosti.

Takođe, naglasio je da Telekom od 1996. godine posluje bez subvencija i da isključivo prihoduje od prodaje svojih usluga na tržištu.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*