Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Nedopustivo je da zdravstveni radnici neće da se vakcinišu

Rukovodilac Kovid bolnice u Batajnici, Tatjana Adžić Vukićević, izjavila je da u potpunosti podržava da se za zdravstvene radnike uvede obavezna imunizacija.
Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Nedopustivo je da zdravstveni radnici neće da se vakcinišu

Foto: Pixabay
Ona je ocenila da je nedopustivo to što neće da se vakcinišu i da je neozbiljno i neodgovorno da neko ko radi u kovid bolnici ne bude vakcinisan.
Zdravstveni radnici hitno moraju da budu vakcinisani. Obavezna vakcinacija je neophodna za medicinare, ali i za sve zaposlene u javnom sektoru, ljude koji rade u bankama, školama, policiji, vojsci„, rekla je Vukićević za list Politika.
Ona je rekla da je u bolnici kojom rukovodi juče sedela za stolom sa devet medicinskih sestara, njenih bliskih saradnica, a pet nije vakcinisano.
Kad ih pitam zašto se ne vakcinišu, neke kažu da se plaše, neke da će to učiniti kada se vrate s odmora, a ima i onih koje povezuju vakcinaciju sa sterilitetom. Imaju potpuno neopravdane strahove i veruju u budalaštine„, navela je Vukićević.
Ona je apolovala i na studente medicine da se vakcinišu, ocenivši da student ne može da dođe na vežbe i da radi sa teško bolesnim pacijentima, a da nije primio cepivo.
Oni mogu da budu superprenosioci, da nemaju nekih simptoma, ali da prenose viruse„, rekla je Vukićević, dodajući i da srednji medicinski kadar po domovima za stare treba obavezno vakcinisati.
Ona je istakla da je neophodno da se poveća broj vakcinisanih i da će virus nastaviti da traži svoje prenosioce, a to će biti nevakcinisane osobe.
IZVOR.021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*