Đilas podneo proširenu krivičnu prijavu zbog falsifikata

Dragan Đilas (Foto Tanjug)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas saopštio je danas da je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podneo proširenu krivičnu prijavu zbog falsifikovanja dokumenata i njihovog korišćenja u, kako smatra, kampanji linča koju je režim sproveo protiv njega prethodnih nedelja, tvrdeći da poseduje firme i račune u 17 zemalja sveta.

„Osim Aleksandra Vučića, Siniše Malog, Vladanke Malović, Milorada Vučelića i Andrijane Nešić, prijavom je obuhvaćen i direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Željko Radovanović”, naveo je Đilas u saopštenju, prenosi Tanjug.

„Prijava je podneta zbog osnovane sumnje da je Željko Radovanović sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, po prethodnom dogovoru sa ostalim osumnjičenima, iskoristio lažne izvode računa ‘Dojče bank’ i ‘Bank ov Čajna’ kojima ja navodno upravljam, u nameri da ih kao prave predstavi javnosti”, tvrdi Đilas.

Sve je to uradio, navodi predsednik SSP, kako bi se u Upravi za sprečavanje pranja novca pokrenuo postupak protiv mene, iako je, kaže, znao da ti dokumenti nisu izvodi sa računa banaka i da predstavljaju falsifikat.

„U dopuni prijave, kao dodatne dokaze, naveo sam i izjavu prvooptuženog Aleksandra Vučića da papire koje su objavili mediji i na kojima se nalazi logo svake od banaka, kao i njihovi svift kodovi, i na koje su se pozivala razna lica sprovodeći unapred organizovanu kampanju, nisu izdale banke”, piše u saopštenju Đilasa.

„Drugim rečima, potvrđeno je sve što sam ja prethodnih nedelja govorio: da ni ja, ni bilo koja firma kojoj sam vlasnik, ili ovlašćeno lice, nema račune ni na Mauricijusu, ni u Hong Kongu, ni u bilo kojoj drugoj zemlji. Da je laž da su te papire izdale banke, da ih je neko falsifikovao dodajući logo banaka kako bi delovalo uverljivije, da su svi napravljeni na istom računaru i isprintani na istom printeru i da je u pitanju ozbiljno krivično delo iz člana 355 Krivičnog zakonika Republike Srbije”, tvrdi Đilas.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*