Đula Mešter promoter drugog Subotičkog polumaratona

Đula Mešter, proslavljeni odbojkaš zvanični je promoter drugog Subotičkog polumaratona, koji će se održati 2. septembra 2018. godine, u okviru proslave Dana grada, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće.

Pomoćnik gradonačelnika za ostvarivanje zajedničkih interesa i potreba građana i saradnju sa mesnim zajednicama Žužana Magoši, rekla je da je drugi Subotički polumaratan dobar primer kako kombinacija sporta i secesije može da bude uspešna i zanimljiva.

„Ponosni smo na secesijska zdanja našeg grada koja će svim učesnicima Subotičkog polumaratona pružiti i vizuleni doživljaj za pamćenje“ – rekla je Žužana Magoši.

Narodni poslanik, trkač rekreativac i član Sportskog udruženja „Horizont”, Balint Pastor, naglasio je da mu je izuzetna čast što je zlatni odbojkaš Đula Mešter prihvatio da ove godine bude promoter Subotičkog polumaratona.

„Nisam siguran da ćemo svake godine uspeti da kao promotera Subotičkog polumaratona obezbedimo olimpijskog šampiona ali mi gradimo partnerstvo na način da u timu imamo ljude koji su bili i koji jesu idoli u ovoj našoj sredini“ – naglasio je Pastor.

On je istakao i da je ponosan na organizaciju prošlogodišnjeg prvog Subotičkog polumaratona i da uprkos činjenici da u Srbiji ima mnogo uličnih trka, polumaratona, maratona, organizatori trke u Subotici ne gledaju ni na koga kao na konkurenciju.

„Svaka opština, svako naselje može i treba da ima neku uličnu trku zbog rekreativaca i trkača profesionalaca. Mi u Subotici želimo da gradimo kvalitetnu trku, jer mislimo da za to postoje sve predispozicije“ – kazao je Pastor.

Đula Mešter je rekao da mu je kao bivšem atletičaru veliko zadovoljstvo da bude promoter ovogodišnjeg Subotičkog polumaratona, da je prošle godine trku pratio iz publike i da se nada da će naredne godine biti učesnik u trci.

„Nadam se da će ljubitelji polumaratona doći u velikom broju i da će, ako ne budu u prilici da se prijave kao učesnici, da budu podrška trkačima što će poslati jednu lepu sliku iz našeg grada i doprineti promociji sporta“ – rekao je Mešter.

Otvaranje ove sportske manifestacije počinje u devet časova trkom najmlađih učesnika, od jedne do deset godina, odnosno trkama na 150, 300, 400 i 500 metara. Glavna polumaratonska kao i trka na pet kilometara startuju od 10.30 časova. Staza je identična prošlogodišnjoj, a trka je limitirana na tri sata.

„Novina je da ove godine posedujemo sertifikat AIMS IAAF A licence što konkretno znači da će rekordi na ličnom, državnom i svetskom nivou biti priznati, naravno uz verifikaciju atletskih sudija“ – rekao je Damir Dulić, član Sportskog udruženja „Horizont“.

Za uspešnost ovogodišnje trke pobrinuće se i oko 300 volontera iz Gimnazije, Ekonomske i Medicinske škole.

Organizatori drugog Subotičkog polumaratona i ove godine su zamolili sve sugrađane da 2. septembra imaju razumevanja i strpljenja, jer će ulice šireg centra grada biti zatvorene za saobraćaj u periodu od 10 do 14 časova.

Izvor: Grad Subotica

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*