Đula Mešter u poseti Sportskom savezu Subotice

 

Proslavljeni subotički sportista osvajač dve Olimpijske medalje u odbojci, Đula Mešter na poziv v.d generalnog sekretara Dejana Vukovića posetio je prostorije Sportskog Saveza Subotice. Sportski savez poziva istaknute sportiste Grada da se upoznaju sa radom savez, ali i da svojim potpisom na fotografijama upotpune „zid slavnih“ sportista Subotice.

Ova stalna izložba fotografija služi kao podsetnik na uspešne subotičane, ali treba da bude podstrek i inspiracija za mlade sportiste. Đula Mešter osvajač je dve olimpijske medalje sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije, bronzane iz Atlatne 1996. godine i zlatne sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine. Pored toga osvojio je srebrnu na Svetskom prvenstvu u Japanu 1998. i zlatnu na Prvenstva Evrope 2001. godine u Češkoj.

Prilikom posete Đula Mešter je istakao zadovoljstvo prijemom u Savezu – Zadovoljstvo je biti u prostorijama Sportskog saveza Subotice i setiti se nekih momenata koje sam doživeo u karijeri. Nadam se da ću biti i insipiracija mlade sportiste da naprave nešto u svojim karijerama. I danas sam ponosan kada vidim svoju sliku na zidu, pored ostalih velikana subotičkog sporta, jer vidim da sam nešto postigao u životu i da mogu da se upoređujem sa takvim veličinama kakve subotički sport poznaje.

Nakon uspešne igračke karijere Mešter je ostao u odbojci a trenutno je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije – Do 2009. godine sam uspešno igrao u inostranstvu i posle toga završio karijeru. Pomagao sam malo u Ženskom odbojkaškom klubu Spartak, na treninzima, da, pre svega, kroz razgovore utičem na devojke, kako se stvara vrhunski igrač, kroz mentalni proces. Nije lako izaći na teren, lupati loptu i doživeti napredak. 

Osvajač dve olimpijske medalje sada se nalazi u samom vrhu Odbojkaškog saveza Srbije sa ciljem da se unapredi odbojka – Bila mi je velika čast kada me je predsednik Gajić pozvao. Nekao se zatvorio krug sportske karijere, sada je na meni da dam svoj doprinos i na ovom polju. Moj resor je odbojka na pesku, situacija tu teža nego u odbojci u sali. Trudićemo se da napravimo odbojkaški centar, teren za trening koji bi mogao da se koristi tokom zimskih meseci. Tu bi sigurno mogli da postavimo nove standarde i privučemo igrače. Najveći problem mladih igrača jeste finansijske prirode. Dok čovek dođe na vrhunski nivo, mora mnogo da se uloži, može se uporediti ovaj sport sa tenisom. Velika je konkurencija na svetu, ovo je sport u zamahu.

Dejan Vuković, v.d. generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice je istakao da je bila velika čast ugostiti Đulu Meštera, ali i sve ostale velikane subotičkog sporta u ovim prostorijama – U poslednjih godinu i po dana sprovodimo akciju kroz koju se sećamo svih sportista koji su doprineli da se za Suboticu čuje u Srbiji, ali i šire. Sportisti su ti koji doprinose jačanju poznate izjave da je Subotica, „grad sportova”. Bila nam je čast ugostiti Đulu Meštera, za sada jedinog Subotičanina sa dve olimpijske medalje. Trudićemo se da nastavimo saradnju sa sportistima, da ovo bude pravi dom za njih u Subotici. Najzaslužniji će imati čast da budu na „zidu slavnih”, među velikanima sportske Subotice.

izvor: Subotica info

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*