Do kraja godine, preko kilometar asfaltiranog puta na Sušćepanu

Herceg Novi – Putna infrastruktura u naselju Sušćepan će do kraja ove godine biti znatno poboljšana asfaltiranjem lokalnog puta u dužini od 1200 metara.

Sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić i saradnici iz Agencije za izgradnju i razvoj grada obišli su trasu puta koji će biti predmet radova, koji se dijeli u dva kraka, od po 700 i 500 metara. Asfaltiranje ovog puta rezultat je saradnje građana, mesnih zajednica i gradske uprave, koja se pokazala kao veoma uspješna.

Za radove na ovom putu, građani su do sada prikupili preko 20 hiljada eura, uz napomenu da još uvek traje prikupljanje sredstava, dok će Opština Herceg Novi u obnovu putne infrastrukture po ovom pitanju uložiti 40 hiljada eura.

Opština Herceg Novi i mesne zajednice su u prethodnom periodu realizovali brojne projekte sanacije lokalne putne infrastrukture, pa su uređene puteve dobili građani u Meljinama, Igalu, Zelenici, Baošićima, Bijeloj, Prijevoru, Mojdežu, na Toploj, Savini, Podima, Kamenom i Mokrinama.

Vesna Samardžić je naglasila da do kraja godine mesne zajednice treba da dostave svoje planove i programe rada za narednu godinu, u kojima će precizirati prioritetne projekte. Poziva sve građane da se u ovom momentu obrate svojim mesnim zajednicama, sa predlozima projekata koji bi se mogli naći u planu realizacije za 2019. godinu.

Takođe, ovim putem napominjemo i da će u narednih mjesec dana početi radovi na asfaltiranju lokalnog puta kroz Tijesni klanac, u dužini od 600 metara, koje će finansirati Opština Herceg Novi u visini od 30 hiljada eura.

Izvor: Opština Herceg Novi

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*