Do petka rok za preuzimanje nalepnica na KiM

PRIŠTINA: Vlasnici automobila sa srpskim tablicama koji se već nalaze na teritoriji Kosova imaju rok do petka 8. oktobra ,da preuzmu nalepnice kojima će prelepiti državne simbole, a isto važi za tablice sa oznakama kosovskih gradova koje izdaju organi Srbije, navode za Radio slobodna Evropa (RSE) iz ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini.
n
Foto: Tanjug

 Počela je  realizacija sporazuma Beograda i Prištine o registarskim tablicama, koji je potpisan 30. septembra u Briselu posredstvom Evropske unije.

Jeta Telja, šefica kabineta i viša politička savetnica ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje je za RSE istakla da će nakon 8. oktobra, u skladu sa zakonom, biti kažnjeni svi koji nemaju prelepljene državne simbole na srpskim registarskim tablicama.


Vigemark: Sporazum funkcioniše

Šef Misije Euleksa na KiM Lars-Gunar Vigemark ocenio je da se sporazum Beograda i Prištine o registarskim tablicama primenjuje i da novi sistem funkcioniše.

Vigemark je na svom Tviter nalogu napisao da su timovi Euleksa danas bili na terenu kako bi ispratili prvi dan primene sporazuma.

Naši nadzorni timovi posetili su danas svih šest administrativnih prelaza između KiM i Srbije kako bi ispitali uvođenje novog režima nalepnica na registarskim tablicama. Novi sistem funkcioniše i saobraćaj je nastavljen na svim centralnim kontrolnim tačkama. Euleks će nastaviti da prati implementaciju sporazuma, napisao je Vigemark.


Telja je objasnila da se bele nalepnice mogu preuzeti na nekom od 13 prelaza ili u centrima za registraciju vozila.

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*