„Dobro došli na Naselje” u subotu

NOVI SAD: Manifestacija „Dobro došli na Naselje“ šesti put će u subotu, 14. septembra, okupiti umetnike, ljubitelje kulture i komšije različitih uzrasta na Novom naselju, na zelenom međublokovskom prostoru između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, a celodnevni program počeće već od 10 časova.

 

                           Foto: Ilustracija

Mesto održavanja manifestacije biće pretvoreno u, kako organizatori najavljuju, pravi kulturni centar na otvorenom. Novosađene očekuje više od 100 izvođača, a na programu će biti predstave, muzički performansi, radionice, izložbe, instalacije raznovrsnih izlagača, filmovi, plesne tačke itd.

Na festivalu „Dobro došli na Naselje 6“ će tako, između ostalih, nastupiti bend „Soundcheck Orchestra“, hor „Ison“ i orkestar „Dobri ljudi“, a „Zeleni barjak“ će predstaviti kako su izgledale srednjovekovne borbe, Udruženje savremene umetnosti i ekologije „Jungle island“ će u popularnom parku „Među brezama“ okupljene naučiti raznim veštinama ukrašavanja prirode uz izradu različitih dekoracija.

Osim brojnih kreativnih programa, na festivalu će se naći i edukativne, sportske i ekološke radionice, kao i humanitarne akcije, poput dobro poznate „Knjigom do osmeha“, ali i novooformljenog koncepta „Novog kulturnog naselja“ „Trange-frange pijaca“, gde će građani moći da razmene stvari, počevši od garderobe, preko kućnog escajga do nameštaja.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Novo kulturno naselje”, a podržava je Gradska uprava za kulturu i drugi prijatelji.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*