Dobrovoljno služenje vojnog roka – ko može da se prijavi

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ovog meseca organizovali su za mlade ljude dobrovoljno služenje vojnog roka. Do sada su održane promocije u Valjevu, Vršcu i Žitištu, a do kraja nedelje štandovi će biti postavljeni i u Loznici i Požegi. Javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka je stalno otvoren. Ko može da se prijavi, koji su uslovi, koliko se služi vojska, objašnjava pukovnik Saša Petrović iz Ministarstva odbrane, za RTS.

Svi koji budu konkurisali biće primljeni ukoliko budu ispunjavali zdravstvene sposobnosi kaže pukovnik  Petović.Po procenama prijavi se oko od 1300 do 1500 vojnika na dobrovoljno služenje vojnog roka.Svi zainteresovani mogu da se prijave u nadležnom centru lokalne samouprave prema mestu njihovog stanovanja.

Prilikom dolaska u centar popuniće prijavu,a takođe će im biti potrebna  fotokopija diplome o stečenom obrazovanju i pisana biografija.Starosna granica zainteresovanih kandidata je koji navršavaju u tekućoj godini  od 19 do 30 godina života.

Rok trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka je šest meseci i za to vreme ,vojnike sledi novčana naknada koja za šest meseci iznosi oko 132.000 ,00 dinara, naknada putnih troškova  prilikom dolaska na služenje od mesta stanovanja do centra će takođe biti plaćena, kaže pukovnik Petrović.

 

 

 

IZVOR:BALKAN TV

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*