Dodeljena sredstva preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je Odluku o dodeli sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2021. godini.

 

Ovom odlukom dodeljena su sredstva za 48 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u ukupnom iznosu od 175 miliona dinara kao podršku države razvoju konkurentnosti tih preduzeća koja zapošljavaju 957 osoba sa invaliditetom.

 

Ministarstvo je javni poziv realizovalo radi unapređenja poslovanja ovih privrednih društava i njihovog konkurentnijeg istupanja na tržištu, čime se doprinosi zapošljavanju i održanju zaposlenja osoba sa invaliditetom i stvaranju uslova za dalji razvoj ekonomske kao i socijale funkcije ovih privrednih društava.

 

Dodela sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i druge vrste podrške koje se obezbeđuju – subvencija zarada za zaposlene osobe sa invaliditetom, imaju za cilj postizanje radno-socijalne integracije osoba sa invaliditetom i njihovog ravnopravnog položaja kako na tržištu rada, tako i u društvu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*