Dodik: Formiranje Saveta ministara BiH do kraja meseca

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i predsedavajući Predsednišštva BiH Milorad Dodik potvrdio je da će danas u Sarajevu biti održan sastanak u vezi sa formiranjem Saveta ministara BiH.

Fena prenosi da Dodik veruje da će taj posao biti okončan do kraja ovog meseca i posete komesara za politiku susedstva i pregovore o proširenju Evropske unije Johanesa Hana Sarajevu.

 

„Danas imamo sastanak u Sarajevu i mislim da imamo finalnu izjavu o principima vezano za formiranje vlasti“, kazao je Dodik i dodao da se na nivou BiH ne pravi nikakva koalicija, ni politička, ni programska.

On je rekao da će se, nakon što se potvrdi ta izjava, razgovarati o podeli resora u Savetu ministara.

„Okupljeni smo u skladu s Ustavom i zakonima, pa verujem da ćemo danas to uspeti da finalizujemo. Što se nas tiče sadašnji tekst te izjave je prihvatljiv i očekujemo da se drugi partneri s tim slože. Moguće je da narednih dva-tri dana imamo sednicu Predsedništva BiH i predložimo predsedavajućeg Saveta ministara“, naveo je Dodik.

On je u izjavi novinarima u Banjaluci rekao da Evropska unija iskazuje očekivanja da formiranje Saveta ministara bude završeno što pre, kao i da su i članovi Predsedništva BiH tokom posete Briselu istakli da će to biti okončano tokom marta.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*