Dodik: Naišli smo na razumevanje i podršku Srbije

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da su u razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem naišli na veliko razumevanje i podršku Srbije, uprkos problema koje sama ima, za stanje u Republici Srpskoj i pokušaje da se, mimo procedure, imenuje visoki predstavnik, što je protivno interesima Srpske i srpskog naroda.

„Mi mislimo da treba zatvoriti kancelariju visokog predsednika, o tome su doneseni zakaljučci… Mi smo protiv njegove rehabilitacije, spremni smo da kažemo i da to odbijamo, a tragamo i za našim političkim jedinstvom u Republici Srpskoj i razumevanjem Srbije”, rekao je Dodik, javlja Tanjug.

Mi, istakao, želimo primenu Ustavu i poštovanje međunarodnog prava i Ustava BiH koji je kršen od visokog predstavnika.

Odakle god dolazio visoki predsednik on mora biti potvrđen Rezolucijom SB UN jer u protivnom on za nas neće imati legitimitet.

„Zamolili smo predsednika Vučića da nam pomogne u razumevanje ove situacije i poziciju Srbija koja ima svoje probleme, a oni su naši zajednički, to je Kosovo i Metohija…”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik je poručio da je potrebno jedinstvo i da se prebrodi ovaj još jedan nalet koji je, kako je rekao, veoma važan za Republiku Srpsku i srpski narod.

Dodik je rekao da Kancelariju visokog predstavnika u BiH treba zatvoriti, kao i da vlasti RS nisu protiv antidejtonska strana u BiH.

„Eksperiment međunarodne zajednice prema BiH i pokušaji imenovanja novog visokog predstavnika moraju se prekinuti – poruka je koju je delegacija Srpske prenela rukovodstvu Srbije”, rekao je Dodik.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*