Dodik: Ne praštam bombardovanje, neću dozvoliti NATO granicu na Drini

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je sinoć u Nišu, gde se obeležavala 20. godišnjica od bombardovanja, da je NATO 1999. načinio stravični zločin agresije prema Srbiji a pre toga i prema i RS, da je to bilo nepravedno, nepošteno i da ne može da oprosti, a da Srbija treba da bude ujedinjena i s njom svi Srbi izvan Srbije.

„Šteta koju su naneli je ogromna, civilizacijska, a nisu smatrali da treba da se izvine. Nisam od onih koji će im to ikad oprostiti, i neću biti spreman da pređem preko toga. Obavljajući dužnosti, ali i kada budem običan čovek, imaću u sebi neoprostivo i tužno sećanje na te dane kad su i Republici Srpskoj i Srbiji naneti tako teški gubici“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, NATO bombardovanje je bilo stravičan zločin i agresija nad srpskim narodom što je, dodaje, kontinuitet onoga što je rađeno u RS.

Stravična stradanja i bombardovanje Srbije i RS bili su deo zločinačkog plana NATO i Zapada koji su nas tada svrstali na stranu loših kojima treba načiniti štetu.

„Danas znamo da je NATO agresija dugo pripremana. To je bilo nemilosrdno, a oni su to pretvorili u „anđela“, Znamo, po posledicama, da i danas traje“, rekao je on.

Poručio je da su mu od onih koji su to smislili, izdali naređenje i komandovali operacijama nad Srbijom i RS gori samo oni koji to pokušavaju da opravdaju i traže razloga za to, a razloga, dodaje, nema.

Naveo je i da oni koji su to naredili „uživali“ da gledaju preko kamera u raketama i da su dobro znali kada su bombardovali decu, kada su rušili kinesku ambasadu, ubijali civile, bombardovali RTS…

„Znali su i nisu prestajali, nastavili su jer su hteli da nanesu štetu od kojih su verovali da se država neće oporaviti“, rekao je Dodik.

 

Kako je dodao, bilo bi dobro da su oni koji su bili na vlasti pre Aleksandra Vučića, i to nazivali kampanjom, danas ovde da ojačaju snagu Srbije a ne da ignorišu tešku stradalničku istoriju našeg naroda.

„Danas problem Kosova nije rešen i bombe nisu bile odlučujući politički faktor da se to pitanje reši. Opet zahvaljujući sadašnjoj vlasti, ponovo je to pitanje na dnevnom redu, teško, bolno, u nekorektnim okolnostima, u kojim je taj isti svet opet protiv Srba u pokušaju da ih pridobiju da priznaju Kosovo. Zato je važno da Srbija bude okupljena i svi mi oko Srbije, oko legalno izabranih funkcionera i pregovarača.“

Danas je važno dati snagu Vučiću i njegovoj pregovaračkoj poziciji u svemu sto čini.

„Zato sam ovde da poručim da je snaga Srbije u snazi njene države, njenog predsednika, vlade i demokratije. Snaga je u tome da se Srbija poštuje, da se ona voli, da se okupimo“, poručio je Dodik.

Treba se, kako ističe, vratiti u legalni sistem državnog odlučivanja i vlasti, ne pokazivati nestrpljenje.

„Izbori su mesto za odlučivanje o snazi Srbije“, poručio je Dodik.

Zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je počeo sa obeležavanjem ovakvih datuma, jer kako kaže, u suprotnom bi se sve zaboravilo.

Na zahteve da se BiH priključi NATO odgovara da to neće dozvoliti i da se uspostavi granica na Drini, kojom ćemo, kako kaže, ponovo biti razdvojeni.

„Ja ne mogu i neću nikada da dozvolim nikada da se uspostavi granica na Drini koja će biti NATO granica, kojom ćemo ponovo biti razdvojeni“, podvukao je Dodik.

On je rekao da su naredne godine i decenije godine „našeg narodnog i nacionalnog okupljanja i ujedinjenja“.

„Verujem da će i drugima to postati jasno, jer drugog puta nema. Zašto drugi mogu da imaju svoje države, a Srbi ne mogu da imaju jedinstvenu državu“, konstatovao je Dodik.

Dodao je da je BiH nije moguća, jer je rezultat ideologije i politike koja je bombardovala Srbe i u RS i u BiH.

„Neka su prokleti svi oni koji su doneli odluku i učestvovali u ubistvu male Milice Rakić i sve dece u RS i Srbiji. Živela RS, živela Srbija srpski narod, gde god se našao“, poručio je Dodik.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*