Dodik: Republika Srpska odbacuje odluku Valentina Incka

Odluka kojom je Valentin Incko, odlazeći visoki predstavnik u BiH, nametnuo dopune u Kaznenom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, pokazuje da je on tipični srbomrzac i odmah kažem da Republika Srpska to odbacuje, poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Milorad Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da sve govori o tome da Valentin Incko „nema prava na ovu odluku, koja je pravno neutemeljena“.

Dodik: Republika Srpska odbacuje odluku Valentina Incka

Dodik: Republika Srpska odbacuje odluku Valentina Incka

„Srbi ovo nikada neće da prihvate. Ovo je posljednji ekser u kovčegu BiH i BiH ne može da poslije ovoga da funkcioniše“, rekao je Dodik.

Ponovio je da nema dijaloga u BiH.

„Genocid se nije desio“, naglasio je Dodik.

Dodao je da Republika Srpska treba da dâ institucionalni odgovor i da će biti sazvana sednica Narodne skupštine Republike Srpske sledeće sedmice.

„Pozivam sve političke partije u Srpskoj da djelujemo jedinstveno, jer je ovo pitanje Republike Srpske i srpskog naroda“, istakao je Dodik.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, kome mandat ističe 1. avgusta, doneo je odluku da iskoristi tzv. bonska ovlašćenja i nametne dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

 

 

IZVOR.RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*