Dodik: Stranci žele da destabilizuju Republiku Srpsku

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, obelodanio je danas da su stranci uložili oko 40 miliona maraka u rad nevladinih organizacija i pojedinih medija u BiH i da je britanska vlada podržala i dalje podržava Mladena Ivanića za još jedan mandat srpskog člana Predsedništva BiH.

Dodik je rekao i da je u BiH došlo 40 Britanaca, od kojih je pet u Banjaluci, gde se, kako je rekao, svaki dan bave pitanjem destabilizacije, kao i da se stara američka administacija bavi pitanjem predstojećih izbora.

 

Dodik je na konferenciji za novinare zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je govorio o uplitanju stranaca u politiku BiH i dodao da je vladajuća koalicija takođe upozoravala na taj problem, ali da javnost nije bila zainteresovana za to.

Odlazeći predsednik Reublike Srpske i kandidat za člana Predsedništva BiH na predstojećim izborima kaže da će sa nove pozicije insistirati na ukidanju mešanja stranaca u politiku u BiH i funkcija visokog predstavnika, da se poštuje Ustav BiH i da će mu na prvom mestu biti interesi Republike Srpske.

„Kao član Predsedništva BiH ću insistirati na ukidanju stranog mešanja, što Ivanić nije sposoban i neće, da se dijalog između stranaca i institucija vlasti na prostoru BiH odvija u okviru standarda koji su za sve normalne zemlje potrebni, izbaciti ih iz bilo kakvog upliva i mogućnosti da se bave makro ili mikro pitanjima na nivou BiH“, rekao je Dodik, prenela je Radio televizija RS.

On je naveo da se iz stranih ambasada pozivaju ljudi koji su na izbornim listama i sa kojima se navodno razgovara demokratski, a u suštini sugeriše način ponašanja na predstojehim izborima.

„Imamo tačne podatke kada se razgovaralo i šta je rečeno“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*