Dodik: U Sarajevu na benignim stvarima prave nepostojeće zavere

Izvor: N1

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik tvrdi da je to što je „Srbija ojačala“ razlog nervoze u Sarajevu, i da kao dvolične vidi izjave iz Sarajeva i SDA koji u ekonomskoj saradnji Srbije i Republike Srpske vide „atak na suverenitet“, dok istovremeno govore da Beograd nema pravo na Kosovo.

Dodik, koji je nedavno odlikovan Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici, rekao je da ne razume zašto političko Sarajevo uopšte zanimaju srpska priznanja, jer, kako je rekao taj grad je za njega inostranstvo, dok se kad ide u Beograd oseća kao da ide rodnoj kući.

„Tako živim, ne mogu da razumem zašto to nekom smeta. Možda je neko od Bošnjaka primio neko odlikovanje iz Turske, verovatno i jeste, ne znam, ali s tim nemam nikakav problem. Ponosan sam što sam dobio odlikovanje Srbije i što sam ga primio iz ruku predsednika (Srbije Aleksandra= Vučića. Nosiću ga s ponosom i opravdaću ga“, rekao je Dodik u intervjuu za „Politiku“.

On je naglasio da je Srbija ojačala i da je to razlog nervoze u Sarajevu.

„Njih zanima slaba Srbija i slab predsednik, bez stava, što sada nije slučaj. Oni se pitaju kako to da Vučić omraženom Dodiku dodeli odlikovanje, a oni bi Srbiji odvajali Kosovo, određivali odlikovanja, diktirali svaki korak. Prošlo je to vreme i još 1804. porazili smo tu politiku, isterali je odatle“, poručio je Dodik.

Dodik kao dvolične ocenjuje izjave iz Sarajeva i SDA, koji u ekonomskoj saradnji Srbije i Republike Srpske vide „atak na suverenitet“, a onda predsednik SDA Bakir Izetbegović kaže da Srbija nema pravo na Kosovo?

On je rekao da je takva politika dvolična, isprazna, nedostojna čak ni ozbiljnog komentara.

„Oni bi uređivali Srbiju, oni bi je cijepali, a na benignim stvarima prave nepostojeće zavere. Prema zdravom razumu i svemu što znamo, oni projekat hidrocentrale na Drini ne mogu da ospore, mi smo tu potpuno autentični. Nemoguće je da se nadležnost locira na nivo BiH, pa FBiH je dala više od 300 koncesija te vrste“, rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da Republici Srpskoj nikada nije palo na pamet da im bilo šta osporava, a da u Sarajevu misle da im pripada pravo na tumačenje svega.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*