Dogovoren početak izvoza srpske pšenice u Egipat

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović boravio je u dvodnevnoj poseti Egiptu, a na sastanku sa egipatskim kolegama dogovoren je početak izvoza srpske pšenice Egiptu, najvećem svetskom kupcu ove robe.

 

„Republika Srbija krenula je da ponovo osvoji tržište Egipta koje naseljava preko 100 miliona stanovnika“, izjavio je Nedimović, saopštilo je resorno ministarstvo.

 

Beograd, 13. januara 2019. – Ministar poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimovic boravio je u dvodnevnoj poseti Egiptu, a na sastanku sa egipatskim kolegama dogovoren je pocetak izvoza srpske psenice Egiptu, najvecem svetskom kupcu ove robe.  TANJUG/ Ministarstvo poljoprivrede/ bk

On je dodao da sadašnja razmena ove dve zemlje u oblasti poljoprivrede iznosi 26 miliona dolara, a da bi nakon postignutog dogovora ona trebalo da skoči četiri puta i premaši gotovo 100 miliona dolara.

Nedimović se tokom posete sastao sa egipatskim kolegama ministrom poljoprivrede i melioracije Ezaldinom Omar Abustitom i ministrom snabdevanja i spoljne trgovine Alijem el Saed Ali el Muselhijem, saopštilo je resorno ministarstvo.

Sve procedure oko izvoza su završene, a dogovoreno je i okončanje procedura oko izvoza govedine, suncokreta, kukuruza i drugih poljoprivrednih proizvoda iz Srbije.

O značaju posete govori i činjenica da još od raspada SFRJ nije bilo direktnih kontakata zvaničnika Srbije i Egipta u oblasti poljoprivrede.

 

Izvor: Vlada Srbije

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*