Dogovoreno intenziviranje rada na rešavanju pitanja Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je u Briselu da je u nastavku dijaloga s Prištinom postignut veoma važan dogovor, posebno za Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i sve građane Srbije, da se svi problemi rešavaju u miru, poštujući jedni druge i garantujući bezbednost građana.

Vučić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS), nakon sastanka koji je održan uz posredstvo visokog predstavnika EU Federike Mogerini, istakao da je sa predsednikom privremenih institucija samouprave na Kosovu Hašimom Tačijem otvoreno razgovarao o mnogim pitanjima.

Razgovarali smo o tome da se usredsredimo na dijalog, da pokažemo da možemo da razgovaramo i da rešavamo probleme. Otvoreno smo razgovarali o mnogim pitanjima, nisam preterani optimista, ali smo ta pitanja otvorili, precizirao je on.

Dogovoreno je, kako je ponovio, sve ono što je vrlo važno za Srbe na Kosmetu i to će obe strane poštovati – da svi problemi moraju da se reše u miru, poštujući jedni druge i garantujući bezbednosti i sigurnost građana.

Predsednik je dodao da je takođe dogovoreno da se dijalog intenzivira tako što će predstavnici Evrope dolaziti u Beograd, dok će naša delegacija češće boraviti u Briselu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*